| Töltött pulyka Éva módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 db pulyka, 2 kis fej vöröshagyma, 20 dkg marhahús, 2-3 szem krumpli, só, bors, fokhagyma, pici olaj. Elkészítés: Egy pici olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a darált marhahúst, sózzuk ,borsozzuk ízlés szerint, közben megfőzzük a krumplit. Ha a marhahús megpárolódott, összekeverjük a főtt és megtört burgonyával. Még ízesítjük pici fokhagymával. Ezzel megtöltjük a pulyka belsejét, meglocsoljuk pici olajjal, lefedjük fóliával, és betesszük sülni. 3-4 óra mire szép aranysárgára megsül. Közben csinálhatunk hozzá egy könnyű mártást is, csipkebogyót /fagyasztottat/ összefőzünk pár szem aszalt gyümölccsel, amit picit /főzés közben/ megcukrozunk. A megsült pulykából kiszedjük a tölteléket tálra, hozzá a mártás és a szeletekre vágott pulyka, kész az ünnepi fogás. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |