Tutireceptek.hu fejléc

Töltött pulyka Éva módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pulyka,
2 kis fej vöröshagyma,
20 dkg marhahús,
2-3 szem krumpli,
só,
bors,
fokhagyma,
pici olaj.

Elkészítés:
Egy pici olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Beletesszük a darált marhahúst, sózzuk ,borsozzuk ízlés szerint, közben megfőzzük a krumplit.
Ha a marhahús megpárolódott, összekeverjük a főtt és megtört burgonyával.
Még ízesítjük pici fokhagymával.
Ezzel megtöltjük a pulyka belsejét, meglocsoljuk pici olajjal, lefedjük fóliával, és betesszük sülni.
3-4 óra mire szép aranysárgára megsül.
Közben csinálhatunk hozzá egy könnyű mártást is, csipkebogyót /fagyasztottat/ összefőzünk pár szem aszalt gyümölccsel, amit picit /főzés közben/ megcukrozunk.
A megsült pulykából kiszedjük a tölteléket tálra, hozzá a mártás és a szeletekre vágott pulyka, kész az ünnepi fogás.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos pulyka rolád » Kukoricás pulykaragu » Töltött kelkáposzta 2 » Muffin cukrász módra
» Gyulai töltött karaj » Töltött krumplifánk » Pulykaragu-leves » Kifli " Cica mama módra"
» Töltött karalábé (Update1) » Kókusszal töltött kifli » Hagymás pulyka comb » Töltött padlizsán bundában
» Sonkával töltött batyu » Paprikás szegedi módra » Túróval töltött kifli » Tepertőkrém paleo módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.