| Epres túrógombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 0,5 kg túró 7 dkg liszt 7 dkg búzadara 4 tojás kb: 30 dkg aprószemű eper 10 dkg cukor 10 dkg zsemlemorzsa olaj Tálaláshoz: tejföl és porcukor Elkészítés: A túróból a tojásból abúzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. a masszából gombócokat formálunk úgy, hogy min degyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. Tanácsok: Egész éjszakán át hagyhatod a hűtőben a masszát. Nedves kézzel könnyebb a gombócok megformálása. Ha igazán különlegesre vágy akkor a tálaláskor a porcukros tejfölbe egy kis fahéjat is tegyél. Aki fogyni szeretne sz ne hempergesse meg zsemlemorzsába, és a liszt helyett teljeskiörlésű lisztet használjon.A cukor helyett pedig édesítőport. ja és persze ne zsíros túróból készítse, hanem zsírszegényből. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Merena Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |