| Metélt zöldfűszeres gombamártással receptTésztafélék Hozzávalók: 80 dkg apró csiperkegomba 1 csomó újhagyma 1/2 csokor friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna 1/2 csokor vagy szárított zsálya 2 evőkanál olívaolaj 2 dkg petrezselymes-fokhagymás fűszervaj (házilag is készíthető) 3/4 dl tejföl vagy krémföl kb. 1 evőkanál ételsűrítő 25 dkg hosszú metélt só őrölt fehér bors Elkészítés: A megtisztított gombákat, felszeleteljük. Az újhagymákat vékonyan felkarikázzuk. Ha friss majorannát és zsályalevelet használunk, akkor finomra felaprítjuk.Serpenyőben a felhevített olajba beleszórjuk a felszeletelt gombát, aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az újhagymát és rövid ideig együtt pároljuk.A majorannával és zsályával ízesítjük. 4 dl vízzel felöntve felforraljuk, majd belerakjuk a fűszervajat és a tejfölt. Állandó keverés mellett beleszórjuk az ételsűrítőt összeforraljuk, végül sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük.A metéltet kifőzzük, majd lecsöpögtetjük.A gombamártással összekevert tésztát adagonként tányérokra halmozzuk.Végül a félretett zöldfűszerekkel diszítjük. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |