| Almás-diós rakott metélt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg alma 25 dkg metélt 15 dkg durvára tört dió 10 dkg porcukor 6 dkg vaj 4 tojás 2 evőkanál baracklekvár 1 citrom 1 kiskanál fahéj zsemlemorzsa Elkészítés: A tésztát kifőzzük. Az almát lereszeljük, citromlével, fahéjjal ízesítjük. A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vajjal, a tésztához adjuk, majd belekeverjük az almát is. Egy jénait vajazunk, morzsázunk, beleöntjük a tésztás masszát, rászórjuk a diót, majd a felvert, lekvárral ízesített tojásfehérje habbal az egészet beborítjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |