Tutireceptek.hu fejléc

Szardíniás metélt recept

Kategória:
 Halas ételek
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt, 1 doboz bármilyen fajta olajos halkonzerv, 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, fél citrom leve és reszelt héja, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál Vegeta, kevés só

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm. Meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben a halkonzerv levét leszûröm, és serpenyõbe öntöm. Addig forralom, amíg az összes nedvességtartalma elpárolog. Ekkor rászórom a lisztet, és kevergetve megizzasztom (vagyis egy-két percig csak annyira pirítom, hogy ne sötétedjen meg). A tejet ráöntve, folyamatos keverés közben sûrûre fõzöm. A mártást a Vegetával, a citromlével és kevés citromhéjjal, valamint a zúzott fokhagymával és a törött borssal ízesítem. Néhány percig forralom, ezután belekeverem a nagyon apróra tört haldarabkákat. A tésztára ráöntöm, jól összekeverem, és az egészet serpenyõbe téve összepirítom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos metélt » Erdész metélt » Bécsi gőzmetélt » Betakart diós metélt
» Sajtos csülökmetélt » Olasz metélt » Csokoládés metélt » Szőlős metélt
» Szüreti metélt » Szőlős metélt 2. » Csupa zöld metélt » Diós-paradicsomos metélt
» Csirkés metéltsaláta » Szardíniás tészta » Rakott diós metélt » Zöldmetélt piros raguval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.