| Meggyes pite - fahéjas receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 4 egész tojás * 10 dkg puha margarin * 15 dkg cukor * 1 cs sütőpor * 1 púpozott kk fahéj * 12 ek tej * 5 dkg darált dió * 1 citrom héja, reszelve * 5 púpozott ek baracklekvár * 25 dkg liszt * meggy Elkészítés: 1. A tojásokat a margarinnal, a cukorral, a sütőporral és a fahéjjal habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a tejet, a darált diót, a citromhéjat, a baracklekvárt és az átszitált lisztet. 3. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, és megszórjuk kimagozott meggyel. 4. Megsütjük, amíg szép színt kap a teteje (tűpróbát végezzünk!). sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés Tanácsok: Képeket találhattok majd hamarosan a naplómban is.... Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: ,,Csillagom" Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |