| Fahéjas császármorzsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás pici só 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csésze tej 1 csésze búzadara 1 dl étolaj 2 kk. fahéj 1/2 csomag mazsola Elkészítés: A mazsolát vízbe áztatom.A 3 tojás sárgáját kevés sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverem. 1 csésze tejet adok hozzá, majd az 1 csésze búzadarát. Állni hagyom, amíg jól megduzzad, ez kb. 20 perc. Hozzáadom a fahéjat,mazsolát és a tojások felvert habját. Kb. 1 dl olajban, sokszor megkeverve morzsára pirítom, savanykás lekvárral tálalom. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: bettus08 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |