| Fahéjas capuccino-por receptItalok, koktélok Hozzávalók: 3 dkg nescafé, 1 dkg cukrozott kakaópor, 8 dkg kávékrémpor (pl. Maresi), 4 dkg porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj. Elkészítés: Minden hozzávalót összekeverünk, és ezzel a munka dandárját el is végeztük. A cappuccinopor készen van. Amikor ajándékozni szeretnénk, a port szétadagoljuk nagytenyérnyi celofándarabokra, és takarosan összecsomagoljuk. Ez úgy a legegyszerűbb, hogy a celofán sarkait összefogjuk, jól megtekerjük, és vékony díszítőzsineggel szorosan megkötjük. Így a por benne marad, és a csomag még mutatós is. Ezután minden csomagocskához hozzákötünk egy-egy papírfityegőt, amire előzőleg ráírtuk, hány kávéskanál por, és mennyi forró tej, illetve víz szükséges 1 adag elkészítéséhez. Szerintem ez az arány 2 kávéskanál por és 2 dl meleg tej, jó sok tejszínhabbal megpúpozva. De szabad a pálya, azaz ajándékozzák meg önmagukat is egy saját készítésű capuccinóval, és döntsék el, hogyan ízlik a legjobban. 16 dkg capuccinopor lesz belőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |