Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas capuccino-por recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
3 dkg nescafé,
1 dkg cukrozott kakaópor,
8 dkg kávékrémpor (pl. Maresi),
4 dkg porcukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverünk, és ezzel a munka dandárját el is végeztük. A cappuccinopor készen van.
Amikor ajándékozni szeretnénk, a port szétadagoljuk nagytenyérnyi celofándarabokra, és takarosan összecsomagoljuk. Ez úgy a legegyszerűbb, hogy a celofán sarkait összefogjuk, jól megtekerjük, és vékony díszítőzsineggel szorosan megkötjük. Így a por benne marad, és a csomag még mutatós is.
Ezután minden csomagocskához hozzákötünk egy-egy papírfityegőt, amire előzőleg ráírtuk, hány kávéskanál por, és mennyi forró tej, illetve víz szükséges 1 adag elkészítéséhez.
Szerintem ez az arány 2 kávéskanál por és 2 dl meleg tej, jó sok tejszínhabbal megpúpozva. De szabad a pálya, azaz ajándékozzák meg önmagukat is egy saját készítésű capuccinóval, és döntsék el, hogyan ízlik a legjobban.
16 dkg capuccinopor lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas túrógombóc » Fahejas almamorzsa » Fahéjas torta » Fahéjas habcsók
» Fahéjas kapucsínó » Fahéjas kuglóf » Almás-fahéjas szelet » Fahéjas szederlekvár
» Fahéjas krumplis lepény » Rakott túrós-fahéjas alma » Körtés, fahéjas tej » Cukros fahéjas rúd
» Fahéjas isler » Bögrés fahéjas almás süti » Fahéjas meggyleves » Fahéjas csigák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.