Tutireceptek.hu fejléc

Habos fincsi meggyes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojássárgája
10 ek cukor
1 dl olaj
4 dl kefir
11 ek liszt
1 csomag sütőpor
3 ek kakaópor

lekvár

5 tojásfehérje
csipet só
pár csepp citromlé
15 dkg cukor

1 üveg meggybefőtt (magozva)

a befőtt leve
1 csomag tortazselé

Elkészítés:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához.

Egy nagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb, ha van meggylekvár, de a sárgabarack is megteszi.

A tojások habját gőz felett pici sóval és pár csepp citromlével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, és szép, fényes, kemény habot verünk belőle, amit rákenünk a tésztára.

A meggyet kimagozva, jó sűrűn rászórjuk a habra, és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.

Ha kihűlt, a felfogott meggylével készítünk egy tortazselét, amit ráöntünk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ha a zselé is megkötött, szeletelhetjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» fincsibe » Mama szórt, túrós-meggyese » Brokkolis fincsi tészta » Tejszínhabos kürtös
» Meggyes borzaska » Habos palacsintametélt » Mazsolás-habos lepény » Fincsi tészta
» Fincsi mokka turmix » Meggyes pikniksüti » Habos félholdak » Habos alma
» Meggyes és almás pite » Habos Túrós Sütemény » Epres habos » Meggyes-málnás hűsítő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.