| Meggyes Rotschild-piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 9 dkg cukor 9 dkg liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 20 dkg magozott meggy 15 dkg csokoládé porcukor a szóráshoz Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját. Végül a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan elegyítjük. Az így kapott masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsibe „babapiskótákat” nyomunk belőle. A tészta tetejére magozott meggyet nyomkodunk. Sütés előtt porcukrot szitálunk a tetejére, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt piskóták talpát. Sütőpapírra tesszük, és hűtőben dermesztjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |