| Bonbonmeggyes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 5 dkg cukor 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál kakaópor 5 dkg Rama margarin 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojássárgája 30 dkg liszt Piskóta: 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 6 tojás 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor Krém: 1 üveg magozott meggy 1 bonbonmeggy aroma 20 dkg porcukor 4 evőkanál liszt 5 dl tej 25 dkg Rama margarin (Én sehol sem kaptam bonbonmeggy aromát, így egy konyak aromát tettem bele, mivel csak azt kaptam, és a meggyhez illik is) Máz: 20 dkg tortabevonó csokoládé kevés étolaj Elkészítés: A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert Rama margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal. Egy éjszakát puhulni hagyjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |