| Fahéjas, almás csiga receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: észta: 60 dkg liszt 1,5 dl olaj 1 tojás 1 csomag szárított élesztő 2,5 dl langyos tej 1 ek cukor csipet só Töltelék: 6 alma 1 citrom reszelt héja 3 ek citromlé 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 ek fahéj 6 ek étolaj Máz: 5-6 ek porcukor tej vagy citromlé Elkészítés: A langyos tejben elkeverünk 1 ek cukrot, beleszórjuk a szárított élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk a csipet sót, az egész tojást és az olajat. Amikor az élesztő felfutott beleöntjük a lisztes keverékbe és robotgéppel 5-6 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük 45-50 percig. Az almákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tegyük a vajat és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt beleöntjük az almát, rászórjuk fahéjat, a csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet. Folyamatos keverés mellet karamellizáljuk. Amikor a leve besűrűsödött és az alma összeesett, akkor lehúzzuk a tűzről. A megkelt tésztát lisztezett felületen 40*60 cm-es téglalappá nyújtjuk és a karamellizált almát egyenletesen szétterítjük rajta. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Egy kb 23*33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és az almás csigákat belerakjuk. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben úgy is megkelnek és összenőnek. Egy kis olajjal átkenjük a tetejüket és 20-30 percig kelesztjük. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A porcukrot elkeverjük annyi tejjel, hogy sűrűn folyó máz legyen. A kisűlt csigák tetejére csorgatjuk és tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |