| Fahéjas-nutellás torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 175 g puha vaj/margarin 175 g cukor 3 tojás 200 g sütőporos liszt 1 tk sütőpor 2 tk őrőlt fahéj 4 ek tej 4 ek nutella 50 g mogyoró/dió Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát. 2. Tegyük a vajat, a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a tejet tálba. Keverjük könnyűre és habosra. 3. Borítsuk a massza 3/4-ét a tortaformába, egyengessük el, majd kanalazzuk rá a nutellát 4 kupacban. Tegyük rá a maradék masszát, keverjük össze néhányszor hurkapálcával vagy fanyárssal, majd simítsuk el. 4. Hintsük meg mogyoróval/dióval. Süssük 60-70 percig, amíg felemelkedik, szépen megbarnul. Hagyjuk hűlni a tortaformában 10 percig, majd borítsuk ki, távolítsuk el róla a sütőpapírt, és sütőrácson hűtsük ki. Tanácsok: 1. Ha nincs 20 cm-es formád, akkor %os arányban növeld vagy csökkentsd a hozzávalókat! (Így kisebben nem lesz túl magas, nagyobban meg lapos a süti) 2. Vigyázz, hogy a fahéjat utolsóként tedd bele, mert a tojásfehérjétől összeragadthat kis csomókba! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: huenya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |