| Meggyes-diós rácsos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg Rama 5 dkg porcukor 1 db citrom reszelt héja 1 db tojás 1 cs sütőpor 1 csipet só 1 dl tejföl Töltelék 20 dkg darált dió 20 dkg porcukor 4 db tojás 1/2 csomag vaníliás cukor 1 db citrom leve 2 üveg (720 ml-s ) magozott meggybefőtt 1 marék zsemlemorzsa Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük amíg a tölteléket összeállítjuk. 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliacukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 30x35 tepsibe terítjük. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát kanalanként rátesszük, azért csak kanalanként, mert nem tudjuk elsimítani, olyan sűrű. Az 1/3 tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk a diós hab tetejét. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |