| Meggyes-diós piskótakocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 db tojás 45 dkg 20 %-os tejföl 2 evőkanál zabpehelyliszt 4 evőkanál finom liszt 5 evőkanál cukor 1 csomag sütőpor 10 dkg durvára tört dió 1 citrom reszelt héja őrölt fahéj pici só 1 üveg meggybefőtt vagy friss meggy Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, jól kikeverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, legvégül a fehérjehabot keverem bele óvatosan. A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm a tésztát. Elegyengetem, majd a meggyszemekkel kirakom a tetejét. Betolom a sütőbe, 50 perc alatt készre sütöm. A végén a közepébe beleszúrok egy hegyes késsel, ez a tűpróba, ha már nem ragad rá semmi, akkor készen van és kiveszem, majd hagyom kihűlni. Kihűlés után kockákra szeletelem, a tetejét kevés porcukorral meghintem. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |