| Bográcsos - Pásztorleves receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka 30 dkg zöldbab 30 dkg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 dl olaj 2 erőleveskocka 1 ek szárított majoránna 2 dl tejföl liszt frissen őrölt bors nokedlihez 1 tojás 3 ek liszt víz Elkészítés: 1. A sertéslapockát és a vöröshagymát kockára vágjuk, a zöldbabot a szokásos módon felvágjuk. 2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst. 3. Amikor a hús lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot és a kockára vágott burgonyát. 4. Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk. 5. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránnát, és felforraljuk. 6. Beleszaggatjuk a nokedlit. 7. Liszttel kevert tejföllel habarjuk. 8. Borsot darálunk rá. Tanácsok: nem csak bográcsban főzhetjük,de ha bográcsban főzzük, nokedli helyett csipetkét tegyünk bele, mert a bográcsba kissé nehézkes nokedlit szaggatni. Nyári forróságban pár karika citrom nem rontja el. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |