| Barackos rácsos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 10-20 dkg cukor ízlés szerint 15 dkg Rama 1 csomag sütőpor 1 tojás pici tej 80 dkg barack őrölt szegfűszeg Elkészítés: A lisztet, a margarint, a 10 dkg cukrot, a sütőport és a tojást összemorzsoljuk. Ezután hozzáadunk annyi tejet, hogy összeálljon. Két részre osztjuk, az egyik felét vékonyra nyújtjuk lisztezett gyúródeszkán. Lisztezett és margarinnal kikent tepsibe, vagy tortaformába rakjuk. A barackot pürésítjük, ha nem elég édes, cukorral édesíthetjük. Belekeverjük ízlés szerint az őrölt szegfűszeget. Az így kapott pürét a tésztán eloszlatjuk. A tészta másik feléből vékony kígyókat gurigázunk és rácsszerűen elrendezzük a tetején. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és szép aranybarnára sütjük. Porcukorral tálalhatjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |