| Almás- túrós rácsos receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt 30 dkg margarin 15 dkg cukor 1 citrom héja Túrós töltelék: 25 dkg túró 2 dl tejföl 2 tojássárgája 5 dkg vaníliás pudingpor 5 dkg liszt 5 dkg búzadara 10 dkg cukor 3 tojásfehérje Almás töltelék: 20 dkg alma 5 dkg cukor 3 dkg vaníliás pudingpor 1 db tojás 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A tésztát kézzel, gyorsan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük. A túrós töltelékhez az átpasszírozott túrót, tejfölt, tojássárgákat, pudingport, lisztet és a búzadarát összekeverjük. Ehhez adjuk óvatosan a cukorral felvert tojásfehérjéket. A tésztát félig elősütjük, majd beletöltjük a túrós keveréket. Töltés előtt a félig átsütött tésztából egy kevés mennyiséget félreteszünk, ezzel fogunk rácsozni a végén. Almatöltelék: a felszeletelt almákat a pudingporral, cukorral, vaníliás cukorral és a tojással összekeverjük. Ezt a túrós rétegre tesszük. A maradék tésztával berácsozzuk a süti tetejét és megkenjük tojássárgájával. 35- 45 perc alatt megsül. A receptet beküldte: fenyőfa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |