| Almás-túrós rácsos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 60 dkg liszt 40 dkg margarin 15 dkg porcukor 3 tojássárgája 3 kanál tejföl 1 sütőpor 1 teáskanál citromlé Almatöltelék 1 kg alma 1-2 kanál búzadara 15 dkg cukor 3 dkg vaj fahéj Túrótöltelék 50 dkg túró 20 dkg porcukor 1 tojássárgája mazsola 1 vaníliás cukor 2 kanál búzadara 3 + 2 kanál baracklekvár Elkészítés: Az almatöltelékkel célszerű kezdeni,mert annak hűlni kell. A vajon megpároljuk a reszelt,kinyomkodott almát. Kevergetés közben beletesszük a cukrot,fahéjt. Mikor megpárolódott belekeverjük a búzadarát,és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,nagyobb részét tepsibe tesszük,a rácsnak való részt meghagyjuk későbbre. A tepsibe tett tésztát megkenjük lekvárral. A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Rákanalazzuk a lekvárral megkent tésztára. Erre jön a kihűlt alma. Az almatöltelék tetejére kiskanállal lekvárt teszünk. Erre rárakjuk a megmaradt tésztát rácsokban. De akár a rács közeibe is tehetjük a lekvárt. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben sütjük,kb. fél óra alatt sül meg,ez függ attól kinek milyen a sütője. Tanácsok: Ha szárazabb az alma elég bele 1 kanál búzadara is. A receptet beküldte: Alenír Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |