| Medvehagymás-sajtos kalács receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: * A tésztához: * 25 dkg liszt * 2 kávéskanál só * 2 kávéskanál cukor * 4 dkg puha vaj * 1,2 dl tej * fél csomag száraz élesztő * A töltelékhez: * 6 dkg olvasztott vaj * 2 maréknyi apróra vágott medvehagyma * 2 maréknyi reszelt sajt * 1 kávéskanál só Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, meleg helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhez a sajtot és a medvehagymát egy tálban összekeverjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk egy lisztezett deszkán – téglalap alakúra. Meglocsoljuk a 6 dkg olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük, végeit befordítjuk. A tekercset az egyik végétől 3 cm-re hosszában kettévágjuk, a két szálat összefonjuk. Még egy fél órát kelesztjük. Sütés előtt egy kis vajjal megkenjük a tetejét. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |