| Sonkás fonott kalács receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt Csipetnyi Dr. Oetker Vanillincukor 10 dkg lágyvaj vagy margarin 2 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő 1 kávéskanál só 5 dl tej 8 db tojássárgája (közepes méretű) 10 dkg liszt a szóráshoz 30 dkg főtt sonka Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, az instant élesztőt, a margarint, a sót és 6 tojássárgáját. A sonkát apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a tésztába, összegyúrjuk, majd liszttel megszórjuk, és a kalácstésztát három darabra vágjuk. A tésztadarabokból egyenlő vastagságú tésztarudakat készítünk. A tésztarudakat összefonjuk, és ezeket lapos tepsibe helyezzük. Végeit összenyomjuk, és a tészta alá hajtjuk. Vigyázzunk, hogy a fonatok lazán kapcsolódjanak egymáshoz! A kenéshez szánt 2 tojássárgáját kevés vízzel összekeverjük, majd bekenjük a kalács tetejét. Kb. 35-40 percig langyos helyen érleljük, majd újból bekenjük. Ezután a kalácsot megsütjük. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve) Gáz: 3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20-25 perc A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |