Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas fonott kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
2 evőkanál cukor,

fahéj
kristálycukor
tojás kenni

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-lisztes kuglófformába tenni. Tetejét tojással megkenni és hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas csokikockák » Puha mézeskalács » Fahéjas muffin » Almás-fahéjas ragacs
» Fahéjas kuglóf » Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalács.... » Méteres kalács (Kata-féle)
» Csokis kalácsfelfújt » Gyors fahéjas almás süti » Fonott, töltött kalács » Fahéjas püspökkenyér
» Mézeskalácspuding » Fahéjas spagetti » Alma fahéjas bundában » Foszlós Kalácsok


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.