| Kalács-rakás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 szikkadt kalács 1 dl tej 1 cs vaníliás cukor 15 dkg darált dió ízlés szerint lekvár 4 tojás 2 alma vaj Elkészítés: A kalácsot felszeletelem; a tojássárgákat v.cukorral kikeverem, és a tejjel összekeverem; az almát vékonyra szeletelem; a tepsit vajjal kikenem. A kalácsszeleteket belemártom a tejmasszába, leteszek egy sort a tepsibe, rászórok diót, kanalazok rá lekvárt. Ezt addig folytatom, míg tart a hozzávaló. Ráteszem az almaszeleteket. Ha marad ki tejmassza, egyenletesen rácsurgatom. A fehérjét habbá verem, lekvárt forgatok bele és az egész tetejére rásimítom. 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöm. Tanácsok: Lehetőleg ne mazsoláskalács legyen, mert az megég benne. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |