Tutireceptek.hu fejléc

Kalács-rakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 szikkadt kalács
1 dl tej
1 cs vaníliás cukor
15 dkg darált dió
ízlés szerint lekvár
4 tojás
2 alma
vaj

Elkészítés:
A kalácsot felszeletelem; a tojássárgákat v.cukorral kikeverem, és a tejjel összekeverem; az almát vékonyra szeletelem; a tepsit vajjal kikenem.
A kalácsszeleteket belemártom a tejmasszába, leteszek egy sort a tepsibe, rászórok diót, kanalazok rá lekvárt. Ezt addig folytatom, míg tart a hozzávaló. Ráteszem az almaszeleteket.
Ha marad ki tejmassza, egyenletesen rácsurgatom.
A fehérjét habbá verem, lekvárt forgatok bele és az egész tetejére rásimítom. 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöm.

Tanácsok:
Lehetőleg ne mazsoláskalács legyen, mert az megég benne.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feketeerdő muffin » Zserbós palacsinta » Bécsi vaníliás kifli » Kefíres mindig jó süti
» Túrópogácsa » Nutellás keksz » Túrótorta liszt nélkül » Diós Csiga Andi módra
» Nagyon diós torta » Csokiskuglóf (elrontva) » Császári gesztenyetorta » Áfonyás kocka
» Flamingó szelet » Csokoládés őszibarackkocka » Rumos muffin » Plazma "torta"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.