| Kürtőskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 tojás 2 tojássárgája 8 evőkanál porcukor 1 dkg élesztő 2,5 dkg tej 10 dkg vaj só Elkészítés: A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal, felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk. A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva. Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott vajjal. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rá karamellizáljuk. Tálaláskor a kürtőskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |