Tutireceptek.hu fejléc

Kürtőskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
2 tojássárgája
8 evőkanál porcukor
1 dkg élesztő
2,5 dkg tej
10 dkg vaj


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal, felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.
A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva. Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott vajjal. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rá karamellizáljuk.
Tálaláskor a kürtőskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtőskalács :) » Kürtőskalács sütőben » Házi kürtőskalács » Kürtöskalács (dorongfánk)
» Kürtöskalács házilag » Almás pite másképp » Palacsinta bejgli » Almás répás kókuszgolyó
» Stoli kocka (sütés nélkül) » Almatorta 2 » Capuccino szelet » Szilva+alma íz
» Kató kedvenc házicsokija » Kókuszgolyó II. » Rumpuncsos madártej » Pikáns gesztenyetorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.