| Fonott kalács(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 50 dkg liszt 8 dkg vaj vagy sütőmargarin 3 ek cukor só 2,5 dl tej 3 dkg élesztő 1 tojás Krém 8 dkg vaj vagy sütőmargarin 3 ek cukor 1 ek kakaó, de lehet több is 2 ek kókusz kevés tej (ha szükséges) A kenéshez 2 ek cukor 1 tojássárgája Elkészítés: A tészta összetevőiből könnyű kelt tésztát gyúrunk, majd félre tesszük keleszteni. Míg kel, összeállítjuk a krémet: a vajat vagy sütőmargarint felhabosítjuk a porcukorral, beletesszük a kakaót, a kókuszt, és ha nagyon sűrű lenne, akkor picike tejet. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Előbb az egyiket jó vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk, és megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük. A tésztát hosszában úgy vágjuk ketté, hogy a tetejéből 1,5 cm-t egyben hagyunk, a tészta két felét pedig összefonjuk. Mindkettőt tepsibe rakjuk és lekenjük egy tojássárgával, és megszórjuk egy kevés kristálycukorral. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |