| Kakaós kalácsvirág receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 8 dkg cukor 8 dkg margarin 1 db tojás 2 dl tej (langyos) 1 csomag instant élesztőpor 1 csipet só A kakaós töltelékhez: 3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor 3-4 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg margarin Elkészítés: 1. Egy tálban felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejben. Egy másik tálban összekeverjük a kakaóport a cukorral és a vaníliás cukorral. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a csipet sót, az olvasztott margarint, a cukrot és a maradék langyos tejet. Jól összedolgozzuk, átgyúrjuk. Letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, amíg a duplájára nem nő. 3. Ha a tészta már megkelt, lisztezett, sík felületen átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik cipót kör alakúra nyújtjuk ki (ráhelyezünk egy nagy lapos tányért, és körbevágjuk.) Ezt a kör alakú tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal, és jó vastagon megszórjuk a cukros kakaóval. 4. A második cipót is kör alakúra nyújtjuk ki, tányér segítségével kör alakúra vágjuk, majd ráhelyezzük a cukros-kakaós tésztára. 5. A kör közepére egy kis poharat nyomunk, és 16 egyenlő részre vágjuk fel a tésztát. Ezután felhajtunk két egymás melletti cikkelyt, a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig balra tekerjük (kétszer tekerünk). A végénél a tésztát kissé összecsipkedjük. Ezt minden cikkellyel megcsináljuk kettesével (így 8 pár lesz). 6. A tetejét lekenjük tejjel, és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórhatjuk porcukorral. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |