| Betty mézeskalácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2ek puha margarin 20 dkg porcukor 2 kk szodabikarbóna 60 dkg liszt 2 kk mézeskalács füszerkeverék 2 tojás 20 dkg méz csipet só Elkészítés: A margarint elkeverjük a szitált porcukorral,szódabikarbónával,fűszerekkel,sóval,tojással,mézzel.Majd beleszitáljuk a lisztet és alaposan összegyúrjuk,fóliába csomagolva 1-2 napig hűtőben pihentetjük. Kb 1/2cm vastagságúra kinyújtjuk,kiszurjuk a formákat és közép meleg sütőben/180-190c-on/kb 10 percig sütjük.(Melegen még puha,ilyenkor kell lyukasztani ha fára akarjuk tenni).Jól záródó fém dobozban tartjuk,Kb 2 hét alatt be puhul. Tanácsok: Fogyasztás elött 2-3 héttel sütjük,akkor a legjobb.Ha díszíteni szeretnénk:Máz 15dkg szitált porcukrot kikeverünk 1 tojás fehérjével+csepp citromlével,habosra(nem habnak),zacsiba rajuk a csucskét lecsípjük és már rajzolhatjuk is a mintákat.:-) Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: betty1372 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |