| Marinírozott tengeri halsaláta receptHalas ételek Hozzávalók: szálkamentes tengeri hal citrom lilahagyma petrezselyem kígyóuborka olaj kapribogyó fehérbors paradicsom só cukor ecet liszt tojás zsemlemorzsa Elkészítés: Az ujjnyi vastag csíkokra vágott halat sózzuk borsozzuk, friss citromlével ízesítjük. Hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. Csepegtető szalvétán kihűtjük. Amíg a halfalatkák hűlnek, készítsünk egy intenzív salátaecetet, amibe lilahagymát, paradicsomot, petrezselymet, kígyóuborkát vágunk. Kapribogyót és karikára vágott citromot adjunk hozzá. Fogyasztás előtt a kihűlt haldarabokat ebben a fűszeres lében egy éjszakát tároljuk a hűtőben. Tanácsok: A halakat lepje el bőven a folyadék, ugyanis a panír sokat felvesz! A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |