| Tengeri hal vöröslencsével receptEgytálételek Hozzávalók: * 80 dkg fagyasztott tengeri halfilé * 40 dkg száraz vöröslencse * 1 fej vöröshagyma * fokhagyma * olívaolaj * só * ételízesítő Elkészítés: A hagymát a fokhagymával megpárolom az olajon, majd beleteszem az apróra vágott halat. Én mindig fagyasztott halat veszek, és mivel előre sosem tudom, hogy mit fogok főzni, kiengedni sincs időm, így csak a mikróban szoktam félig kiolvasztani. Így gyorsabb, és felvágni is könnyebb. :) Megszórom az ételízesítővel, és ha kell, még utána sózok, mert nem baj, ha kicsit túl van fűszerezve, a lencse majd sokat felvesz az ízéből. A hal sok vizet fog engedni, ebben főzögetem lefedve. Eközben a lencsét felteszem főni sós vízben, 8-10 perc alatt megpuhul, ezalatt a hal is majdnem jó. Amikor az is megpuhult, leveszem a fedőt, és nagyobb lángon elfőzöm a levét addig, míg szinte már odakap (különben nagyon szottyos lesz az étel). Ha ez is megvan, összekeverem a leszűrt lencsével, és már tálalható is. Friss salátával (cukros-ecetes) nagyon finom. A receptet beküldte: bszilvii Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |