Tutireceptek.hu fejléc

Tengeri hal vöröslencsével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
* 80 dkg fagyasztott tengeri halfilé
* 40 dkg száraz vöröslencse
* 1 fej vöröshagyma
* fokhagyma
* olívaolaj
* só
* ételízesítő

Elkészítés:
A hagymát a fokhagymával megpárolom az olajon, majd beleteszem az apróra vágott halat. Én mindig fagyasztott halat veszek, és mivel előre sosem tudom, hogy mit fogok főzni, kiengedni sincs időm, így csak a mikróban szoktam félig kiolvasztani. Így gyorsabb, és felvágni is könnyebb. :) Megszórom az ételízesítővel, és ha kell, még utána sózok, mert nem baj, ha kicsit túl van fűszerezve, a lencse majd sokat felvesz az ízéből. A hal sok vizet fog engedni, ebben főzögetem lefedve.

Eközben a lencsét felteszem főni sós vízben, 8-10 perc alatt megpuhul, ezalatt a hal is majdnem jó. Amikor az is megpuhult, leveszem a fedőt, és nagyobb lángon elfőzöm a levét addig, míg szinte már odakap (különben nagyon szottyos lesz az étel). Ha ez is megvan, összekeverem a leszűrt lencsével, és már tálalható is.

Friss salátával (cukros-ecetes) nagyon finom.


A receptet beküldte: bszilvii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Déltengeri kávé » Tengeri halfilé rizzsel » Tengerihal fokhagymásan » Gombás tengeri hal
» Tengeri halfilé másképpen » Fokhagymás tengeri halfilé » Északi-tengeri halleves » Hagymás tengeri saláta
» Rokfortos tengeri hal » Zöldfűszeres tengeri hal » Tengeri frittata » Zöldséges tengeri halfilé
» Párolt tengeri hal. » 7 up-os tengeri hal » Zsemlében sült finomság » Fokhagymás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.