| Marinírozott hal receptHalas ételek Hozzávalók: Személyenként 2-3 db sovány pontyszelet 0,5 kg vöröshagyma só, bors, zsemlemorzsa, tojás, liszt, ecet, cukor Elkészítés: A pontyszeleteket bepanírozzuk és kirántjuk. Amíg hül, a hagymát vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Az ecetből és cukorból ízlés szerint salátalevet készítünk. Amikor a hal már kihűlt, egy megfelelő méretű edénybe lerétegezzük a hagymával. Egy sor hal, rá kevés hagyma, rá őrölt bors, majd hal, hagyma, bors, míg el nem fogy. Tetejére hagyma kerüljön. Ráöntjük a salátalevet, hogy ellepje, majd hűtőben 2-3 napig érleljük. Ez idő alatt a halban lévő apró szálkák teljesen "eltűnnek". Tanácsok: Önálló ételként fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |