| Halsaláta Maja módon receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg fogasfilé (vagy más fehér húsú hal), 1 fej saláta, 20 dkg paradicsom, 1 db citrom, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg lilahagyma, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg uborka, 1 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál borecet, 1 csomó petrezselyem, 1 babérlevél, 1 dl száraz fehérbor, őrölt bors, só. Elkészítés: A fejessalátát megmossuk, leveleire tépkedjük. A megtisztított paradicsomot, lilahagymát, zöldpaprikát és az uborkát vékony karikákra vágjuk, megsózzuk. Serpenyőbe vagy alacsony szélű edénybe két ujjnyi vizet, 1 evőkanál ecetet, babért és félbevágott vöröshagymát teszünk. Só nélkül felforraljuk és beletesszük a 3-4 dkg-os szeletkékre vágott halat. Lassú tűzön fedő alatt 5 percig pároljuk, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, megsózzuk, majd lehűtjük. A párolóléhez kevés fehérbort öntünk és addig forraljuk, amíg a mennyisége kb. egyharmadára nem csökken. Az így kapott levet finom szűrőn leszürjük és behűtjük. Salátaöntet: A kihűlt levet citromlével, olivaolajjal, borecettel, őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel keverjük össze. Porcelán tálra, vagy tányérokra ízlésesen elrendezzük a salátát, a paradicsomot, a lilahagymát, a zöldpaprikát, az uborkát, végül a halszeleteket. Bőven meglocsoljuk a salátaöntettel. Behűtve tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |