| Marinírozott articsóka receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 csésze rizs 25g vaj 1 csapott kanál sáfránypor 2 articsóka citromlé A marinádhoz: 75ml narancslé 2 evőkanál tárkonyos ecet 1 mogyoróhagyma petrezselyem 1 evőkanál reszelt narancshéj só 1 csipet tárkony bazsalikom zsálya fél kávéskanál mustárliszt 1 kevés Worcester-szósz. Elkészítés: Az articsókáról vágjuk le a szárát,tisztítsuk meg hegyes leveleinek csúcsától,a szúrós rostoktól. Tegyük kb. 45 percig citromos vízbe és pároljuk meg. Az articsókát hosszában vágjuk ketté. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg és vágjuk kis darabokra. Az összes hozzávalóból készítünk pépet a marinádhoz. Öntsük tálba,forgassuk meg benne az articsókát úgy,hogy az egészet felitassa. Fedjük le,és éjszakára hagyjuk állni. Főzzük meg szokás szerint a rizst. Olvasszunk vajat egy serpenyőben,keverjük bele a sáfrányport. Tegyük bele a rizst és forgassuk meg a sáfrányos vajban. Tálaljuk fel az articsókához. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |