Tutireceptek.hu fejléc

Marinírozott articsóka recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 csésze rizs
25g vaj
1 csapott kanál sáfránypor
2 articsóka
citromlé

A marinádhoz:
75ml narancslé
2 evőkanál tárkonyos ecet
1 mogyoróhagyma
petrezselyem
1 evőkanál reszelt narancshéj

1 csipet tárkony
bazsalikom
zsálya
fél kávéskanál mustárliszt
1 kevés Worcester-szósz.

Elkészítés:
Az articsókáról vágjuk le a szárát,tisztítsuk meg hegyes leveleinek csúcsától,a szúrós rostoktól. Tegyük kb. 45 percig citromos vízbe és pároljuk meg. Az articsókát hosszában vágjuk ketté. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg és vágjuk kis darabokra. Az összes hozzávalóból készítünk pépet a marinádhoz. Öntsük tálba,forgassuk meg benne az articsókát úgy,hogy az egészet felitassa.
Fedjük le,és éjszakára hagyjuk állni.
Főzzük meg szokás szerint a rizst.
Olvasszunk vajat egy serpenyőben,keverjük bele a sáfrányport. Tegyük bele a rizst és forgassuk meg a sáfrányos vajban. Tálaljuk fel az articsókához.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marinírozott hal » Csicseriborsó fasírt » Muszaka II. » Spenót ricottával
» Török zöldbab » Pikáns karfiol » Cukkini ropogós tésztában » Sajtos-cukkinis rétes
» Padlizsánfasírt zabpelyhes » Füstölt sajtos karfiol » Édes-csípős zöldségek » Karfiol vastagmártással
» Kovászolt fokhagyma » Kukoricás zöldségfánk » Sajtos patiszon » Padlizsános csirkemell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.