| Rizses tonhalsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg hosszú szemű rizs 1 csomó (kb. 12 dkg) újhagyma 1 piros húsú paprika (kb. 25 dkg) 2 doboz (185g) tonhalkonzerv saját levében 1/2 csokor metélőhagyma 1/2 csokor petrezselyemzöld 2,5 dl tejföl 3 evőkanál magos mustár csipetnyi cukor 7 dkg fekete olajbogyó só frissen őrölt fehér bors Elkészítés: A rizst 4dl sós vízben, fedő alatt, alacsony hőfokon a forrástól számítva kb. 20 perc alatt megpároljuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd villával darabokra szedjük. A metélőhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A tejfölt sóval, borssal, mustárral, cukorral ízesítjük. A rizst hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd az olajbogyóval, a tonhaldarabokkal, a paprikakockákkal és az újhagymával összekeverjük. Meglocsoljuk a mustáros tejföllel, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, és óvatosan összekeverjük. Fogyasztás előtt fél órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tanácsok: Ötlet: A fogyókúrázók a tejföl helyett használjanak zsír- és kalóriaszegény joghurtot a mustáros mártáshoz. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: HeckGina Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |