| Mexikói halsaláta receptHalas ételek Hozzávalók: - 75 dkg tisztított tengeri halfilé - 12 kis citrom (eredetileg zöld citrom) - 1 mk. só - 3-4db paradicsom - 3 kicsi csilipaprika - 10 dkg paprikával töltött olajbogyó - közepes vöröshagyma - petrezselyem - 25 dkg ketchup - 1 dl olívaolaj - 0,4 dl Worcester-mártás - 1 kisk. őrölt origano - csipet só Elkészítés: A halat megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd egy tiszta deszkán egycentis kockákra vágjuk. Még tisztábban tudunk dolgozni - ami ez esetben különösen fontos -, ha a vágódeszkát zsírpapírral lefedjük. A citromok levét kipréseljük, a haldarabokra szűrjük, kissé megsózzuk és a halat 15-20 percig pácoljuk benne. Közben néha belekeverünk, hogy a hal mindenhol kifehéredjen. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A paradicsomok héját lehúzzuk, szárukat kimetsszük, a szemeket félbehasítjuk, és a magokat kikaparva húsukat apró kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, héjukat lefejtjük, és a csöveket finomra aprítjuk. Az olajbogyót, a megtisztított vöröshagymát meg a petrezselymet ugyancsak fölaprítjuk. A pácolt halat lecsöpögtetjük (a citromlé teljesen átjárta, olyan mintha pároltuk volna; tehát ha nem is főzzük, mégsem nyers); az összevágott hozzávalókkal, a ketchuppal, az olívaolajjal összekeverjük, Worcesterrel ízesítjük, origanóval fűszerezzük, végül ha kell, csipetnyit megsózzuk. Frissentartó fóliával letakarva, hűtőszekrényben 24 órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tanácsok: Tálaláskor sós kekszet kínálunk hozzá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |