| Zöldséges tengeri halfilé receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg filézett tengeri hal 2 szál fehérrépa 2 szál sárgarépa 1 db kisebb cukkini 1/2 csésze mirelit zöldborsó 2 db vöröshagyma 2 db pörköltszaft-kocka 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi őrölt bors 1/2 cs. vagdalt petrezselyemzöld 20 dkg fodros kocka 3 evőkanál tejföl zsiradék só Elkészítés: A halat kockára, a hagymát karikára, a zöldsésgeket szeletekre vágjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, tálba szűrjük, kevés zsiradékot teszünk rá, hogy össze ne ragadjon. A hagymát zsiradékon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, zöldborsót, megszórjuk őrölt borssal, pár percig tovább dinszteljük, elkeverjük pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Mikor felforr, beletesszük az ízesítő kockákat, a halat, a petrezselyemzöldet, s lefedve közepes hőfokon - ízlés szerint sózva - puhára főzzük, majd a kifőtt tésztára öntjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Tanácsok: Készíthetjük egyéb filézett hallal is. Nagyon finom, laktató egytálétel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |