| Avokádós tonhalsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 kis fej lilahagyma 4 nagyobb paradicsom 1/2 fej jégsaláta 1 ek kapribogyó 80 g fekete olívabogyó 2 doboz olajos tonhal (160 g/doboz) 2 érett avokádó 2 citrom leve 1 dl száraz fehérbor só bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A lilahagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat karcsú gerezdekre szeljük. A salátaleveleket konyharuhával szárazra lapogatjuk, néhányat félreteszünk, a többit falatnyi darabokra tépkedjük, és mélyebb tálba szórjuk. A kapri- és olívabogyókat leszűrjük, a tonhalat lecsepegtetjük (az olajat félre tesszük), kisebb darabokra tördeljük. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kiemeljük, és azonnal megkenjük citromlével. Karalábévájóval golyókat kerekítünk belőlük, citromlébe forgatjuk, majd az előkészített hozzávalókkal együtt a salátához adjuk, lazán összekeverjük. Az öntethez a héjban maradt avokádóhúst kivájjuk, meglocsoljuk 2-3 ek. citromlével, turmixban péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a bort, 8 evőkanálnyit a tonhal olajából, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezük. Tálalás előtt 4 tálkát kibélelünk a félretett salátalevelekkel, tetejükre halmozzuk a salátát, petrezselyemmel díszítjük, csak az asztalnál locsoljuk meg az öntettel. Előételként, vajas-fokhagymás pirítóssal kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |