| Tengerihal fokhagymásan receptHalas ételek Hozzávalók: 1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (pl. tonhal) 2-3 dl tej 2 evőkanál vaj 3 gerezd fokhagyma grill fűszerkeverék só, bors Elkészítés: A halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Lecsurgatjuk a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük a halat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a halat és fedő alatt, oldalanként 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítsuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |