| Marharagu petrezselymes gombóckákkal receptHúsételek Hozzávalók: A raguhoz: * 1 kg sovány marhalábszár * 3 ek olívaolaj * 40 dkg vöröshagyma * 40 dkg sárgarépa * 1 ek finomliszt * 1-2 kk szárított fűszer (pl. bazsalikom, majoránna, oregánó) * 40 dkg darabolt konzerv paradicsom * 6 dl marhahús alaplé * só * őrölt bors A gombóchoz: * 3 ek friss vágott petrezselyem * 5 dkg olvasztott margarin * só * 175 gr liszt * 3/4 csomag sütőpor * 6 ek hideg víz Elkészítés: 1. Egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat felhevítünk. Beledobjuk a cikkekre felvágott vöröshagymát és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Egy nagy tálba kiszedjük. 2. A felkockázott marhahúsra pár perc alatt kérget sütünk egy kevés olívaolajon. Ezt is kiszedjük a tálba, rá a hagymára. 3. A serpenyőbe beledobjuk a hosszúkásra felvágott sárgarépát, megpirítjuk. Ha kész, visszarakjuk a húst és a hagymát. Egyenletesen meghintjük a liszttel és összekeverjük. 4. Felöntjük a marhahús alaplével, belerakjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szárított fűszerekkel fűszerezzük. 5. Fedő alatt nagyon alacsony hőfokon (ne nagyon forrjon) kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. 6. A gombóchoz a lisztet jól elkeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, a felolvasztott margarint és a vizet. Jól összekeverjük. 12 egyforma méretű gombócot formálunk belőle és a raguba tesszük. Lefedve 20 perc alatt megfőzzük. Tanácsok: Nem próbáltam még, csak megtetszett. Elkészítési idő: 155 perc A receptet beküldte: vakri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |