| Petrezselymes karfiolpüré receptKöretek Hozzávalók: 70 dkg karfiol 2 ek. vaj 5 ek olaj 3 dkg vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 cs. petrezselyemzöld 1/4 citrom só őrölt bors Elkészítés: Egy nagyobb edényben vizet forralunk, megsózzuk. A rózsáira szedett,karfiolt beletesszük, 12-13 perc alatt puhára főzzük. A vaj felén és az olajon a kockára vágott hagymát finoman megpirítjuk, megsózzuk, majd a ráreszelt fokhagymával átpirítjuk. A karfiol főzővizébe fél percre beletesszük a petrezselymet, majd az egészet leszűrjük, csepegtetjük. Botmixerrel pürésítjük, a vaj másik felével dúsítjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Sült halak mellé kiváló köret. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |