| Petrezselymes tojásfasírt receptTojásételek Hozzávalók: 10 db tojás (9+1 nyersen a végén) 4 db zsemle 1 kis db vöröshagyma 1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb) 3 gerezd fokhagyma 1 bögre zsemlemorzsa (hempergetéshez és esetlg a masszába) só ízlés szerint Elkészítés: A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit. Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze. Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény. Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |