| Petrezselymes cukkini receptLevesek Hozzávalók: 2-3 zsenge cukkini (vagy 1 nagyobb) 2-3 dkg vaj só 1 csokor friss petrezselyem Elkészítés: A cukkinikat megmossuk, két végét levágjuk és a törzsüket vékonyan felkarikázzuk. Ha nagyobb cukkinink van, érdemes előbb meghámozni és kiszedni a magjait is. Ezután egy mélyebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megforgatjuk rajta a cukkinidarabokat, sózzuk és közepes tűzön addig pároljuk, amíg szinte üvegesre puhul és alatta csak krémes szaft marad. Közben apróra vágjuk a megmosott petrezselyemzöldet és a cukkinire szórjuk, elkeverjük. Ha kész, fűszeresebb húsokkal köretként, tésztával akár önálló fogásként is fogyasztható. Tanácsok: Fűszerezhetjük még örölt borssal vagy fokhagymával is. Nagyon gyors, könnyen elkészíthető étel és még finom is! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: csillu77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |