| Petrezselymes babsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 fej lilahagyma 10 deka főtt, füstölt sonka vagy tarja 1 gerezd fokhagyma 1 sárga kaliforniai paprika 2 evőkanál olívaolaj 1 doboz 40 dekás vörösbab konzerv 1 nagy csokor petrezselyem só, frissen őrölt bors 1 evőkanál vörösbor ecet Az öntethez: 1 teáskanál dijoni mustár 1 evőkanál vörösbor ecet 4 evőkanál olívaolaj Elkészítés: A lilahagymát vékonyra karikázom, a sonkát falatnyi kockákra vágom, a fokhagymát pépesre zúzom, a kicsumázott paprikát fél centis csíkokra szeletelem, a petrezselymet apróra vágom. Egy serpenyőben közepesen erős tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd kevergetve puhára párolom benne a lilahagyma karikákat. Hozzájuk teszem a fokhagymapépet, a paprikacsíkokat, és kb. 10 percig párolom őket. (Nem szabad erős lángon, mert akkor a paprikacsíkok nem megpuhulnak, hanem leégnek.) Az öntethez egy kis tálkában összekeverem a mustárt a vörösborecettel és az olívaolajjal. A puha, hagymás paprikához hozzákeverem a sonkafalatokat, a lecsöpögtetett és hideg vízzel átöblített babszemeket és a mustáros-ecetes olajat. 5 percen át kevergetve összemelegítem a hozzávalókat, majd lehúzom az edényt a tűzről. Tálalás előtt a babsalátát megsózom, megborsozom, hozzákeverek egy kis vörösbor ecetet, végül rászórom az apróra vágott petrezselymet. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |