Tutireceptek.hu fejléc

Marhapörkölt vörös borral, bográcsban. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3,5 kg. marhalábszár, 6-8 fej közepes vöröshagyma, 1 nagy fej fokhagyma, 5-6 szem érett paradicsom, 4-5 db. húsos zöldpaprika, 2 evőkanál őrölt fekete bors, 1 üveg száraz vörös bor (egri bikavér), 30 dkg. füstölt szalonna, 4 dl. étolaj, 3-6 db. babérlevél,só ízlés és szükség szerint, 2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 1 evőkanál erős paprikakrém, 1 db. cseresznyepaprika. A köretnek: étolaj, 75 dkg. száraz házi tarhonya, só.

Elkészítés:
A bográcsban az apró kockára vágott füstölt szalonna zsírját kiengedjük, majd a tűzről levéve a pörcöt kiszedjük, félre tesszük. A zsírhoz olajat adunk és a finoman apróra vágott vöröshagymát lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra felaprított húst és erősebb tűzön állandó kevergetés mellett pirítjuk, de időközben a tüzet mérsékeljük, majd a bográcsot lefedjük és hagyjuk, hogy a hús levet eresszen. Időről-időre megkeverjük ésha szükséges kevés vízet aláöntünk. Ha a hús már majdnem teljesen puha fűszerpaprikázzuk. Hozzáadjuk a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot és a felszeletelt zöldpaprikát a paprikakrémmel, babérlevéllel, őrölt fekete borssal és a zúzott fokhagymával együtt.Ízlés szerint sózzuk. A tüzet mérsékeljük, a bográcsot ismételten lefedjük és időnként megkavargatjuk az ételt. Mielőtt teljesen elkészülne beledobjuk a kettévágott cseresznyepaprikát és hozzáöntjük az előkészített vörösbort is.Fedő nélkül nélkül készre főzzük.

Tanácsok:
Külön készítjük el a tarhonyát, olajat hevítve, megpirítva, ízesítve ízlés szerint és készre főzve.A tarhonyát külön tálaljuk, de elmaradhat, ha a társaság nem kívánja.Tálaláskor friss kenyér, zöld saláta, csípős, felszeletelt paprika és hideg sör illik hozzá. Családi partik bevált eledele.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengeri hal vöröslencsével » Vörösboros csirke » Vörösboros pontyfilé » Tepsis sült vöröshagyma
» Pincepörkölt vörösborral » Vörösboros máj » Dunántúli vörösboros karaj » Párolt körte vörös rizzsel
» Ponty vörösborban » Vörös kalóz » Vörösboros eperleves » Ádes- vörös lencse
» Málna vörösborban » Mokka-vörös-áfonya süti » Vörösboros zselé » Dinsztelt vörös káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.