Tutireceptek.hu fejléc

Ádes- vörös lencse recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
olaj
2 közepes hagyma
100-150ml vöröslencse(fél pohár)
100g paradicsompüré
víz
coriander,só, feketebors, cumin (római kömény)

Elkészítés:
A hagymát üvegesre párolom. Beleteszem a paradicsompürét, 2 percig kavargatom. Majd a lencsét is hozzáadom, 2 percig kavargatom és felöntöm vízzel. (ne csak ellepje, duplája legyen a víz)A lencsét kicsit szét kell főzni, így az egész olyan pépes lesz, de nem száraz. Fűszerezem ízlés szerint, de a cumint mielőtt elzárnám akkor teszem bele.
Tálaláskor oliva olajat csepegtethetünk rá.

Tanácsok:
Szudánban különálló ételként eszik, de szerintem köretnek is nagyon finom. Vagy párolt rizsre halmozva.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Hagyir


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szőlőleves » Cherrys vörösbor » Vörös káposztasaláta » Bazsalikomos lencsesaláta
» Lencsefasirt 2 » Lencsés rizottó » Rakott lencse » Vörös ajkak
» Vöröskáposzta saláta » Savanyú káposzta lencsével » Fasírt lencséből » Lencsekrém
» Ponty vörösborban » Csokoládés- banános szelet » Vörösboros kacsamell » Vörösboros csülökpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.