| Ádes- vörös lencse receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: olaj 2 közepes hagyma 100-150ml vöröslencse(fél pohár) 100g paradicsompüré víz coriander,só, feketebors, cumin (római kömény) Elkészítés: A hagymát üvegesre párolom. Beleteszem a paradicsompürét, 2 percig kavargatom. Majd a lencsét is hozzáadom, 2 percig kavargatom és felöntöm vízzel. (ne csak ellepje, duplája legyen a víz)A lencsét kicsit szét kell főzni, így az egész olyan pépes lesz, de nem száraz. Fűszerezem ízlés szerint, de a cumint mielőtt elzárnám akkor teszem bele. Tálaláskor oliva olajat csepegtethetünk rá. Tanácsok: Szudánban különálló ételként eszik, de szerintem köretnek is nagyon finom. Vagy párolt rizsre halmozva. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Hagyir Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |