| Mandulás sügérfilé zöldséges tésztával (4 személyre) receptHalas ételek Hozzávalók: 1 csokor friss bazsalikom 4 sügérfilé (á 10-12 dkg) 1 evőkanál citromlé 2 evőkanál reszelt parmezán sajt 10 dkg tisztított mandula 2 evőkanál olívaolaj + a tálhoz 1 l zöldségleves, kockából 20 dkg hosszúmetélt tészta 25 dkg sárgarépa 1 kis cukkini 1 fej vöröshagyma citromszeletek Elkészítés: Előkészítés: A bazsalikomot leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, citromlével megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. Elkészítés: A parmezánt a mandula felével aprítógépbe teszünk, és összevagdaljuk. Hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább aprítjuk, végül sóval, borssal fűszerezzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Ki olajozunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a halat, és szétosztjuk rajta a bazsalikomos masszát. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben felforraljuk a levest a tésztafőzéshez. A répát és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tésztát 10 percre a forró vízbe tesszük, az utolsó két percben belekeverjük a répát, és az utolsó percre hozzáadjuk a cukkinit is. A zöldséges tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Belekeverjük a zöldséges tésztát, és összeforrósítjuk. A tésztát négy tányérra szétosztjuk, egy-egy halszeletet fektetünk rá, megszórjuk a maradék mandulával (ezt kissé összevagdalhatjuk), citromszeletekkel díszítjük, és tálaljuk. Tanácsok: Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva Elkészítési idő: 100 perc Kalóriatartalom: 405/a kcal A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |