| Birkafasírt (8 személyre) receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg vagdalt birkahús 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 zöld chilipaprika 2 szelet vízben áztatott és összegyúrt kenyér 4 teáskanál zsemlemorzsa 1 tojás só 1 teáskanál apróra vágott korianderlevél 6 teáskanál Worchester-mártás Elkészítés: A vagdalt birkahúst az apróra vágott hagymával kb. 4 dl vízben addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a víz elfő. Adjuk hozzá a kenyérszeleteket, az apróra vágott, zöld chilit, a 4 teáskanál zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerinti mennyiségű sót, a Worchester-mártást, és a korianderleveleket. Gyúrjunk gombócokat és forgassuk meg vízzel elkevert, felvert tojásban. Hengergessük meg a száraz zsemlemorzsában a gombócokat, majd serpenyőben süssük őket aranybarnára. Főétkezéshez, illetve teához egyaránt tálalható. Elkészítési idő: 85 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |