| Zöldséges pillangók receptZöldséges ételek Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2, 5 dkg élesztő 1 tk cukor 3 dl tej 2 kk só 5 dkg margarin Töltelékhez: 1 zöldfűszeres tömlős sajt 1 nagy csipet só 1 csipet őrölt szerecsendió 5 dkg zöldborsó 1 nagy fej lilahagyma 15 dkg kukorica 1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele 1 kis csokor metélőhagyma 10 dkg trappista sajt Kenéshez: 1 tojássárgája Szóráshoz: 1 tk szezámmag Átgőzöléshez: 2 ek tej Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt. A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük. 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |