| Mámoros aszalt szilva receptZöldséges ételek Hozzávalók: 6 dl vörösbor, 4 szem szegfűszeg, egy darabka fahéj, 2 szem szegfűbors, 2 szelet citrom, cukor, 30 dkg aszalt szilva, 5 dkg tisztított pisztácia. Elkészítés: Előző nap elkészítem a megadott hozzávalókból a forralt bort és mikor levettem a tűzről és még melegen beleteszem a megmosott aszalt szilvákat. Másnapra ezek megduzzadnak, elvesztik ráncaikat. Ekkor kimagozom őket és a magok helyébe pár szem tisztított pisztáciát teszek. A vacsoraesten a húsételeket követően mindenki tesz 2-3 szem szilvát a raclette-sütőkéjébe és kanalaz rá a leszűrt forraltborból. Be a sütőbe és addig grillezni, míg az forrni nem kezd. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |