| Szilvapuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 üveg szilvabefőtt (8 dl), 8 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dl tej, 6 tojás, 10 dkg cukor, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1/2 csomag vaníliás cukor; az öntethez: 3 cl szilvapálinka, 5 cl rostos szilva ivólé, 30 dkg szilvalekvár; a forma kikenéséhez: vaj, porcukor; a tálaláshoz: tejszínhab. Elkészítés: A szilvát kimagozzuk, a felét összeturmixoljuk, a másik felét kis kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, s megizzasztjuk rajta a lisztet. Állandó keverés közben hozzáöntjük a vaníliás-fahéjas forró tejet, majd 4 dl forró befőttlevet, s besűrítjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kihűlt mártást, a turmixolt és felkockázott szilvát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, porcukorral meghintett pudingformába töltjük a masszát és kigőzöljük, majd tálra borítjuk. A szilvalekvárt a pálinkával és a rostos szilvalével jól kikeverjük, s a pudingot ezzel az öntettel meglocsolva, hidegen tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal is. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |