| Szilvafánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tálaláshoz porcukor A sütéshez bőven olaj A tésztához 1,5 dl tej csipet só 5 ek liszt 1 tojás őrölt fahéj 16 kockacukor 16 szem szilva Elkészítés: A szilvákat annyira vágjuk be, hogy a magjukat kiemelhessük, de a szemek ne essenek szét. A kockacukrot a fahéjban megforgatjuk, és a szilvamag helyére rakjuk. A tojást a liszttel, a sóval, és a tejjel simára keverjük. Az előkészített szilvákat a sűrű tésztába forgatjuk, majd forró olajban oldalanként 3-3 percig sütjük, közben párszor megforgatjuk. Szűrőlappáttal papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor porcukrot szitálunk a tetejére. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |